Meditation  
( Øvelser til afbalancering og fornyelse )
 

 

Krystalgrotte øvelsen

Gå tilbage til 4-5-års alderen, hvor du befinder dig i dit barndomsværelse. Du står i værelset og oplever barnets åbne glæde og naivitet – modtagelighed.

I værelset opdager du en hemmelig dør, som du går igennem. Bag døren er der en grøn og frodig varm skov. Du nyder skoven. Pludselig opdager du en trappe, der går nedad.

Du går nedad trappen og kommer til en smuk og stille sandstrand. Vandet er næsten stille, og i strandkanten ligger en båd. I bunden af båden ligger et blødt tæppe. Du går ud i til båden og lægger dig i bunden på tæppet og båden glider nu roligt og blidt ud i vandet.

Båden vugger sagte, og solen sender sine stråler af blidt gyldent lys ned over dig. Himlen over dig er fuldstændig skyfri og klar. Du føler dig som indhyllet i et varmt gyldent tæppe af Solen.


Hvidt Lys
Båden du ligger i glider nu ind mod en klippeformation – du ser, at der foran dig er en åbning til en hule og at der ud fra hulen strømmer et smukt hvidt lys. Båden blider nu ind i hulen og du ser, hvorledes hulens vægge er fyldt af hvide krystaller (diamanter).

Hulen er fyldt med et fuldstændigt hvidt lys, som stråler ned over dig og renser og healer dig. Du modtager lyset og føler, hvordan renser og beliver dig. Båden du ligger i, glider nu ud af den hvide hule og ind i den næste hule, som er rød.

Rødt Lys
Det røde lys strømmer ned og omgiver dig fra de tusinder og atter tusinde af røde krystaller som hulens vægge er opbygget af. Du mærker, hvorledes de rubin-røde krystaller forøger og tilfører dig en energi, der forøger følelsen af sikkerhed – styrke – sikkerhed – giver dig styrke – mod – vilje – vitalitet. Båden du ligger i, glider nu ud af den røde hule og ind i den næste hule, som er Orange.

Orange Lys
Det orange lys strømmer ned og omgiver dig fra de tusinder og atter tusinde af Orange krystaller som hulens vægge er opbygget af. Du mærker, hvorledes de Orange krystaller forøger og tilfører dig en energi, der forøger følelsen af livsglæde – vitalitet – og evnen til at kunne flyde med – til at kunne fornemme og nyde. Båden du ligger i, glider nu ud af den Orange hule og ind i den næste, som er Gul.

Gult Lys - smaragd
Det gule lys strømmer ned og omgiver dig fra de tusinder og atter tusinde af gule krystaller som hulens vægge er opbygget af. Du mærker, hvorledes de Gule krystaller forøger og tilfører dig en energi, der forøger følelsen af Vilje – Styrke – Frygtløshed, samt livskvaliterne Styrke og Handlekraft. Båden du ligger i, glider nu ud af den Gule hule og ind i den næste, som er Grøn.

Grønt Lys - turkis
Det grønne lys strømmer ned og omgiver dig fra de tusinder og atter tusinde af Grønne krystaller som hulens vægge er opbygget af. Du mærker, hvorledes de Grønne krystaller forøger og tilfører
dig en energi, der forøger din følelse af kærlig forståelse og Sindelag - Ubetinget kærlighed, samt livskvaliteterne Fred og Balance. Båden du ligger i, glider nu ud af den Grønne hule og ind i den næste, som er Blå.

Blåt Lys - safir
Det blå lys strømmer ned og omgiver dig fra de tusinder og atter tusinde af blå krystaller som hulens vægge er opbygget af. Du mærker, hvorledes de blå krystaller forøger og stimulerer din evne til klarhørelse og tale – stimulerer dit iboende skabende tanke liv – stimulere til forøget helheds orientering og overflods orientering. Båden du ligger i, glider nu ud af den Blå hule og ind i den næste, som er Violet.

Violet lys - ametyst
Det violette lys strømmer ned og omgiver dig fra de tusinder og atter tusinde af violette Ametyster og krystaller som hulens vægge er opbygget af. Du mærker, hvorledes de Violette Ametyster og krystaller forøger og stimulerer din intuition – opmærksomhed og nærværelse indre ro og koncentration. Båden du ligger i, glider nu ud af den Violette hule og ind i den næste, som er Lyserød/Rosa farvet.

Lyserød – rosa kvarts krystaller
Det Rosa lys strømmer ned og omgiver dig fra de tusinder og atter tusinde af Rosa kvarts og krystaller som hulens vægge er opbygget af. Du mærker, hvorledes de Rosa kvarts og krystaller healer – læger og helbreder dig. Du mærker, hvorledes en mild og kærlig energi trænger nd i selv den mindste celle og del ag dig og fylder dig med en følelse af universel kærlighed til alt levende. Båden du ligger i, glider nu ud af denne sidste Rosa krystalbelagte hule - - - - - - - - - og du har nu atter igen solen over dig, samt den fuldstændig skyfri blå himmel over dig.

Du mærker hvorledes båden sagte vugger på søens rolige overflade – hører de sagte lyde fra vandet mod bådens sider – og nyder Solens varme og føler dig afslappet og i fuldkommen ro – harmoni og balance.

Du mærker, hvorledes båden, sagte og roligt glider op på den smukke og stille sandbred. Du rejser dig op af båden – står lige stille et øjeblik og nyder omgivelsernes skønhed og harmoni.

Du vender dig nu om og ser den trappe, som du ankom til den smukke sandbred på, ligge foran dig. Du bevæger dig opad trappen og foran dig ser du den Grønne - frodige og varme skov. Atter står du stille et øjeblik og nyder skovens lyde og farver.

Du følger den sti der ligger lige foran dig – følger den - - - - du befinder dig nu atter i dit barndomsværelse, men nu i din voksne krop og bevidsthed – i fuldkommen enhed og harmoni med alt hvad du nu er.

Mærker din krop mod stol/underlag – mærk benene – ryggen – fødderne og når du syntes at opleve at det er tiden til helt at vende tilbage til den fysiske verden – åbner du øjnene og bevæger hænderne – fødderne og hele kroppen – blidt, roligt og fredfyldt.

 
 
     
 
 
Top
Top